Nyheter

MAJ 2012
Äntligen är vårt hus klart för inflyttning! Tyvärr har vi inte så mycket tid över för hundaktiviteter just nu. Vi inreder nedervåningen,gör iordning tomten, bygger garage och hundgård. Till hösten börjar vi byggandet av övervåningen.

NOVEMBER 2011
I november 2011 flyttar vi in i ett hus i Lundsjön, Krokom. Äntligen bor hela familjen på samma adress och vi fortsätter arbetet med att bygga vårt hus utanför Aspås.

SEPTEMBER 2011
Vår älskade Gimmie, Samron´s Under the Sun, har somnat in. Gimmie blev nästan 13 år.

JULI 2011
Och hux flux blev vi fem! Den 11 juli föddes Lina och Maja på Umeå BB!

MAJ 2011
Nu firar vi glada nyheter här i Håkmark. Vårt försök att rädda kvar våra egna linjer från Samba och Pluto är på väg att lyckas.
Både Trolla och Billbo är röntgade och är utan anmärkning på både höfter och armbågar!

MAJ 2010
Vi har precis haft en mycket trevlig "hundhelg" med goda vänner! Trimning, utställning och mycket prat.Och roligt resultat från utställningen:
Samron´s Anotherone Bites the Dust, Billbo, vann Puppy 2 med HP, blev bästa hanvalp och BIS-2
Samron´s the Show Must Go On, Trolla, blev 2 med HP och 3:e bästa valptik
Dessutom fick Sandra glädjen att vinna Barn med Hund, där hon visade Tilly.

Vilken utställningspremiär! Tilly har idag deltagit på sin första officiella utställning och "syskonen Bus" har varit med på sin allra första utställning.
Samron´s Another One Bites the Dust, Billbo, vann Valpklass 2 med HP och blev BIM. Samron´s the Show Must Go On, Trolla, blev 2:a med HP i sin klass. Made My Way Tea Party, Tilly, vann unghundsklassen med CK och blev 2:a bästa tik.

Den 11 maj födde Jazz 8 valpar, 6 hanar och 2 tikar. Tyvärr dog en av tikarna några dagar senare. Mer information om kullen finns på sidan "valpar".

APRIL 2010
Vi har gjort ultraljud på Chilzer Copy Me, Jazz, och hon är dräktig. Mer information om kullen finns på sidan "valpar".

DECEMBER 2009
Nu är vår valpkull levererad.
Kvar hos oss blir Samron´s the Show Must Go On "Trolla" och Samron´s Another One Bites the Dust "Billbo". Mer information om dem kommer att finnas på vår sida om våra hundar.

NOVEMBER 2009
Samron´s Fallen Angel, Fanny, har varit på sin första utställning. Och det gick bra, hon fick HP, blev BIR och BIG-4! Grattis Björn och Fanny!


Stort grattis till Trasan som vann Samronspokalen för 2009. Faktum är att hon på bara några veckor gick fyra viltspårsprov, anlagsklass och tre öppenprov, och blev därmed också Viltspårschampion!

Grattis Trasan, Erika och Peter!


OKTOBER 2009
Så hände det äntligen, Trasan (och vi förstås) fick en valpkull den 6 oktober. 3 tikar och 3 hanar.

 

AUGUSTI 2009
Trasan, Samron´s Dizzy Mizz Lizzy, åket till kennel Attigården för parning. Under tiden hon var där anmäldes hos (i hemlighet) till viltspårsprov. Under en vecka fick hon godkänt på anlagsklassen, samt två 1:a pris i öppenklassen. Idag åkte Trasan tillbaka för sitt sista prov. Och fick en 1:a igen! Så numera kan Trasan titulera sig SVCH! Grattis Peter och Erika!

Idag har också Tommy och Sandra besökt open show i Ö-vik. Med mycket bra resultat:
Made My Way Tea Party, Tilly, ställdes ut för första gången. Hon vann valpklass 2 med HP och blev 2:a bästa tikvalp
Chilzer Copy Me, Jazz, vann Special Yearling med HP
Samron´s Seventh Star, Myran, vann Maiden med HP och blev bästa tik och BIS-2!
Samron´s Under the Sun, Gimmie, blev 2:a med HP i special veteran

JULI 2009
Trasan är nu parad med Attigården Golden Icelander, Svarten. Den här gången blev det bra parningar, så nu borde det äntligen, efter 4 år, vara dags för en kull igen!

MAJ 2009
Vi har haft en jättetrevlig helg i Östersund. Först på GRK:s utställning i Aspås och dagen efter på Travet i Östersund.
Utställningen i Aspås gick bra, Chilzer Copy Me, Jazz, vann junior 2 med HP, Samron´s Under the Sun, Gimmie, blev 2:a i Special Veteran med HP och Samron´s Seventh Star, Myran, blev 2:a i Maiden med HP och 5:e bästa tik.
Dagen efter besökte vi Travet, mest för att träffa Mrs Pat Cooper, som kommit från England för att döma golden. En solig och trevlig dag!

Äntligen känns det som att vi är på rätt väg igen! Jazz är nu röntgad och ögonlyst och idag fick vi resultatet: A på höfterna och armbågar/ögon UA! Nu kanske det äntligen (efter snart 4 år) kan bli någon valpkull framöver!

APRIL 2009
Här hos oss har det inte hänt mycket den senaste tiden, men en nyhet är att vi fått tillskott i familjen. Vi har precis hämtat hem Made My Way Tea Party, Tilly. Henne kan du läsa mer om under "våra hundar".

OKTOBER 2008
Nu är resultatet för Samron´s pokalen 2008 klart. Vinnare även i år blev SVCH Samron´s Enter Sandman, Kalle, som under det senaste året ställts ut fyra gånger på utställning och startat på ett viltspårsprov. Grattis Lena , Sölve och Kalle!
Hela resultatet hittar ni på sidan för våra valpköpare!

SEPTEMBER 2008
Vi har kommit hem från en jättetrevlig helg i Aspås och GRK JH:s open show. Chilzer Copy Me "Jazz", blev tvåa med HP i Junior 1 och 3:e Bästa Tikvalp, Samron´s Under the Sun "Gimmie", vann Veteranklassen. Gladaste resultatet stod Myran för. Myran, Samron´s Seventh Star, vann Maiden med HP och blev 3:e Bästa Tik!
Andra hundar från Samron´s gjorde också jättebra ifrån sig:
Samron´s Def Leppard "Spike" vann Mid Limit med HP och Samron´s Heaven Is "Easy" blev tvåa i Limit. GRATTIS!

JULI 2008
Äntligen kom vi oss för att ställa ut Vouges Glorious, Oliver. Han fick ett förstapris och blev placerad 3:a i Unghundsklassen.


Vi har flyttat till Håkmark utanför Umeå. Följ oss gärna på vår flyttblogg

APRIL 2008
Samron´s Under the Sun, Gimmie, har blivit gammelmormor! Det är Times dotter Samron´s Love Hurts, Smulan, som fått 9 valpar på kennel Chilimix.

FEBRUARI 2008
Vår nya familjemedlem Chilzer Copy Me, Jazz, har äntligen kommit!

SEPTEMBER 2007
Stort grattis till SVCH Samron´s Enter Sandman, Kalle, Lena och Sölve! Kalle har blivit Viltspårschampion.

AUGUSTI 2007
Grattis till Samron´s Enter Sandman, Kalle, som fått sitt andra förstapris på Viltspårsprov. Nu håller vi alla tummar vi har för att provet på söndag går bra och att vi då får gratulera en ny champion! Bra jobbat Kalle, Lena och Sölve!

Vi fick en rejäl chock när vår älskade Time blev sjuk. Allting gick så fort - på två veckor fick vi diagnosen, cancern spred sig till hjärtat och lungor och hon fick somna in. Vi saknar vår Time så mycket! Tack alla ni som hört av er och beklagat vår sorg.

JULI 2007
Vi har haft turen att hitta ett nytt bra hem till Samron´s Hair of the Dog, Macintosh. Vi är övertygade om att han kommer att trivas utmärkt hos nya matte och husse, Kristin och Jesper.

MAJ 2007
Vi har precis haft en trevlig dag tillsammans med våra valpköpare på utställningen på Travet, Östersund. Och resultatet blev jättebra!
Hanar:
Samron´s Def Leppard, Spike, fick CK och blev 3:e bästa hane
Samron´s Nobody´s Home, Nero, fick CK och blev 4:e bästa hane
Samron´s Enter Sandman, Kalle, och Samron´s Adrenalized, Challe, fick båda förstapris i unghundklassen resp. öppenklassen.
Tikar:
Samron´s Child in Time, Time, vann jaktklassen med CK och blev 3:e bästa tik
Samron´s Heaven Is, Easy, fick CK och blev 5:e bästa tik
Samron´s Child in the Sun, Kylie, vann unghundsklassen med CK
Samron´s Love Hurts, Smulan, blev tvåa i unghundsklassen med HP
Samron´s the Unforgiven, Siri, fick ett första pris i unghundsklassen
Grattis till oss alla!

APRIL 2007
Under april arrangerade Goldenklubben JH i samarbete med SKK JH en ögonlysningsdag för golden över fem år. Att ögonlysa även äldre hundar är viktigt med tanke på att många ögonsjukdomar visar sig först i äldre ålder.
Vi vill tacka alla våra valpköpare som ställde upp och ögonlyste sina äldre hundar. Extra roligt var att flera hundar från vår första kull, nu 10 år gamla, deltog.